Kanada

Iz naputovanje.net

Skoči na: navigacija, iskanje

Kanada je jedna od najbogatijih država na svijetu, važna turistička destinacija te država koja je u svijetu prepoznata kao destinacija s neokrnjenom prirodom te jedinstvenom kombinacijom kulture i bogate prošlosti. Kanada je po površini najveća država u Sjevernoj Americi te se po svjetskim mjerilima uvrštava na drugo mjesto, odmah iza Rusije. Većina populacije naseljava jug Kanade, dok je sjeverni dio rjeđe naseljen. Kanada je pravo prirodno igralište. Njene prirodne ljepote i bogatstvo kulture na svakom koraku nude brojne znamenitosti i izlete.

Fotogalerija atrakcija

Pomoć:Učitavanje slika


Putopisi


+ Dodaj svoj putopis


Video turistički vodič

Dužina: 10:51 minuta

Jezik: Engleski }}--> Za gledanje na cijelom ekranu kliknite na video ikonicu [ ] dolje desno.

Turističke destinacije i atrakcije

 1. Vancouver: Grad koji će vas na svakom koraku oduševiti sa svojim atrakcijama. To je kraj prekrasne prirode i zanimljive prošlosti.
 2. Toronto: Vjerojatno najpopularniji grad Kanade. Očarati će vas sa svojim jezerom Ontario, ljubaznošću stanovnika i naravno, hokejom.
 3. Montreal: Montreal je središte francuskog govornog područja kao i kulturno središte provincije Quebec, stoga ne čudi da u gradu ima puno muzeja, kazališta i drugih kulturnih središta.
 4. Quebec: Stari grad Quebec jedini je utvrđen grad Sjeverne Amerike, čije zidine postoje još i danas. Quebec oduševljava sa svojim spojem različitih kultura i jezika.
 5. Victoria: Jugozapadni grad Kanade za kojeg kažu da je britanski utjecaj i kultura, u odnosu na druge gradove Sjeverne Amerike, najprisutniji. U razgledavanje grada, trgovina i restorana možete krenuti biciklom …
 6. Calgary: Kao glavni grad provincije Britanska Kolumbija (British Columbia), oduševljava nacionalnim parkovima, a ujedno je i istočna polazna točka za posjet Rocky Mountain.

Skriveni krajevi

Otok Prince Edward Island. Za ljubitelje zelenih pašnjaka, pećina, crvene zemlje je otok Princa Edvarda] odlična destinacija za ispuniti dan i uživati na plaži.

Plan puta

 • Kanada 7 dana: Grad Toronto i Ontarijsko jezero, nacionalni park Tisuću otoka, grad Montreal, razgledavanje Quebeca, glavnog grada Kanade Ottawe, Slapova Niagare.
 • Planine, jezera i nacionalni parkovi 3 dana: Grad Calgary, nacionalni park Banffu na Stjenjaku (Rocky Mountains), "ledenjačka cesta" između Lake Louisa i Jaspera, ledenjak Athabasca - vožnja posebnim vozilom.
 • Krstarenje 7 dana: Start iz Američkog grada Seattle i plovidba uz obalu Kanadske provincije British Columbia prema sjeveru. Plovidba po fjordu Tracy Arm Fjord. Grad Juneau, glavni grad Aljaske (veliki izbor izleta s helikopterom, vožnja na sanjkama …), otok Victoria.

Aktivnosti

Kanada nudi brojne mogućnosti za aktivno provođenje slobodnog vremena. Brojna jezera, rijeke, nacionalni parkovi koji se prostiru od sjevera pa sve do juga Kanade, nude aktivnosti na vodi kao što su kajak, kanu, ribolov,..., ali i izvan nje npr. skijanje, bicikliranje, pješačenje, planinarenje, alpinizam,...

 • Područje Stjenjaka (Rocky Mountainns) idealno je za svakojake adrenalinske sportove kao što su: vožnja s biciklom (down-hill), ekstremno skijanje, vožnje kajakom, ali i odmaranje i ribolov na brojnim rijekama i jezera.
 • Obvezo posjetite Whistlerea i jednako nazvano skijalište koje je skupa s Vancouvrom bilo domaćin zimskih olimpijskih igri 2010. godine. Ovo je kraj koji nudi na tisuće aktivnosti od Zip-linea, letova preko ledenjaka, do piknika na 6000 m nadmorske visine i promatranja najvećeg broja gologlavih orlova,...
 • Izlet u dolinu dinosaurusa Drumheller’s Dinos. Tu se nalazi 26 metara visok kameni dinosaurus. To je prijestolnica dinosaurusa na svijetu. Dolina je jedna od najskrivenijih i spektakularnih regija Kanade. Ovdje ćete naići na brojne prirodne i druge znamenitosti, od Hoodoos (5-7-metara visoki kameni stupovi koji su nastajali milijunima godina), Tyrrell muzej Royal (jedan od najvećih paleontoloških muzeja na svijetu), do povijesnog atlasa ugljenokopa - Atlas Coal Mine koji možete razgledati pravim rudarskim vlakom.

Korisne informacije

Glavni grad: Ottawa

Valuta: Kanadski Dolar ($)(CAD)

Broj stanovnika: 33.699.000 (ocjena 2009.)

Električna energija: 110V/60Hz (Američka utičnica)

Međunarodni broj države: ++1

Vremenska zona: UTC−3,5 do −8, poletni: UTC−2,5 do −7

Telefon za prvu pomoć: 911

Domena: .ca

Veličina države: 9.984.670 km²

Više podataka na Wikipedia.hr

Karte i zemljopisne značajke

Karte

Karta Kanada

Dinamična karta

Sljedeća destinacija