Novi Zeland

Iz naputovanje.net

Skoči na: navigacija, iskanje

Novi Zeland - je zemlja bezbrojnih mogućnosti ili cijeli svijet u jednoj državi. To je jedna od najljepših država na svijetu. Različitost koja proizlazi iz prirodnih ljepota, od visokog gorja, prirodnih jezera, rijeka pa sve do fjordova, vulkanskih područja, otoka i obalnih zaljeva. Flora i fauna očarati će i najzahtjevnijeg prirodoslovca. Određene vrste ptica kao što su Kakapo i Kiwi žive samo tu i nigdje drugdje na svijetu. Posljednja predstavlja i nacionalni simbol države.

Fotogalerija atrakcija

Pomoć:Učitavanje slika


Putopisi


+ Dodaj svoj putopis

Video turistički vodič

Dužina: 11:36 minuta Jezik: Engleski Za gledanje na cijelom ekranu kliknite na video ikonicu [ ] dolje desno.

Turističke destinacije i atrakcije

  1. Queenstown: Prijestolnica adrenalinskih avantura. Ponuda ovog kraja je vrlo raznolika od skijanja, padobranstva, bungy jumpinga, jet boata i dr. Ovdje ćete naići na neke od predivnih razgledanih točaka.
  2. Rotorua: Grad poznat po Maorima koji su naseljavali ove krajeve te svojoj povijesnoj baštini. Ovdje se nalaze mnoga geotermalna izvorišta, gejziri, vrela blata, vrući termalni bazeni koji su velika turistička atrakcija.
  3. Taupo: I u ovom gradu ne fali adrenalinskih atrakcija. Možete se okušati u ribolovu pastrva, posjetiti jezero Taupo s kojega se otvara pogled na spektakularnu vulkansku planinu i njena vrela te obići Huka slapove koji su mnogo više od samih padajućih brzaca.
  4. Blenheim: Područje s razvijenom agronomijom i vinogradarstvom. Ovo je područje pisano na kožu svim ljubiteljima gastronomije. Dobrih restorana i odličnog vina ovdje ne fali. Razgledati možete i povijest avijacije.
  5. Nelson: Malen sunčan gradić umjetnosti i glazbe. Destinacija slobodnog duha. U neposrednoj blizini nalazi se više nacionalnih parkova. Grad gostoljubivih stanovnika. To je najveći ribarski gradić u Novom Zelandu koji je okružen lijepom obalom i gorjem.
  6. Wanaka: Mali gradić s pristupom nacionalnom parku MT Aspiring kojeg krase dva prekrasna jezera. Ovdje možemo uživati u šetnjama, brdskom biciklizmu, penjanju, kanjoningu i vožnji kajakom. Ovo je kraj u kojem se možemo odmaknuti od svakodnevne vreve i jednostavno uživati.

Skriveni krajevi

Plan puta

  • Novi Zeland 7 dana: Christchurch, Kaikoura-Christchurch, Chirstchurch-Mt.Cook, Queenstown, Queenstown-Milford Sound, Auckland, Rotorua.

Aktivnosti

Korisne informacije

Glavni grad: Wellington

Valuta: Novo Zelandski Dolar

Broj stanovnika: 4 270 360

Električna energija: 230V/50Hz

Međunarodni pozivni broj: 0064

Vremenska zona: UTC +12

Telefon za hitnu pomoć: 111

Domena: .nz

Veličina države: 267 710 km²


Zeland Više podataka na Wikipedia.hr

Karte i zemljopisne značajke

Karte

Karta Novi Zeland

Dinamična karta

Sljedeća destinacija