Papua Nova Gvineja

Iz naputovanje.net

Skoči na: navigacija, iskanje

Papua Nova Gvineja je otok koji leži u jugozapadnom Tihom Oceanu. Zahvaća istočni dio Nove Gvineje, dok je druga polovica Irian Džaja dio Indonezije. Otok Papua Nova Gvineja leži sjeverno od Australije te zapadno od Salomonskih otoka. Otok je u početku nosio ime »Ilhas dos papuas« što u himalajskom jeziku znači »Otok kovrčaste kose«. Ime je dobio po Portugalcu Jorge de Menesesu koji je u 16. stoljeću otkrio otok. Kasnije je Španjolac Ortiz Retes otok preimenovao u Novu Gvineju, jer ga je otok podsjećao na afričku obalu. Brojne bijele pješčane plaže, kristalno čisto more, vulkansko gorje te nezaboravni zalasci sunca u džungli, sve je to Papua Nova Gvineja.

Fotogalerija atrakcija

Pomoć:Učitavanje slika


Putopisi


+ Dodaj svoj putopis

Video turistički vodič

Dužina: 52:11 Jezik: Engleski Za gledanje na cijelom ekranu kliknite na video ikonicu [ ] dolje desno.

Turističke destinacije i atrakcije

 1. Port Moresby: Port Moresby je glavni grad otoka Papua Nova Gvineja s 260.000 stanovnika. Grad je pun znamenitosti kao što je: Haus Tambares, - tradicionalni prostor za izvođenje obreda. Danas se tu nalaze maske i oltari, a i danas se izvode obredi i inicijacije.
 2. Lae: Drugi najveći trgovački grad na otoku Papua Nova Gvineja.
 3. Goroka: Središte poznato po industrijskoj proizvodnji kave. Inače, to je simpatičan gradić s veoma ugodnom klimom. Lijep grad s ugodnom klimom.
 4. Port Moresby Nature Park: Port Moresby Nature Park (nekadašnji nacionalni botanički vrt Capital) je vodeća turistička atrakcija u kombinaciji botaničkih i životinjskih parkova i vrtova.
 5. National Museum and Art Gallery: Ovaj narodni muzej i umjetnička galerija nalazi se u Port Moresby te si u njoj možete razgledati odličnu zbirku umjetničkih i kulturnih artefakata.
 6. National Orchid Garden: Nalazi se također U Port Moresbyju. U parku možete uživati u šetnjama i pogledu na velik park s uređenim stazama gdje rastu raznolike orhideje. Najpoznatija je žarko šarena orhideja Spatulata dendrobiums.
 7. National Parliament House: Kombinacija stare i nove suvremene arhitekture parlamenta u Port Moresby.
 8. Paradise Cinema: Najbolji kino u Port Moresby.
 9. Brown River: Rijeka koja je omiljena među aktivnim turistima. Možete se iskusiti u raftingu i drugim sportskim aktivnostima.
 10. Sepik River: Dan možete iskoristiti kao opuštajući izlet barčicom po rijeci Sepik.
 11. Vulkanska planina Tarvurvur: Planina s aktivnim vulkanom.
 12. Mountain Agong: Ako ste ljubitelj planinarenja svakako se uputite na planinu Agong. Ispod nje nalazi se hram Besakhi.
 13. Tempelj Besakhi: Hinduistički hram - hodočasnički put koji se nalazi pod planinom Agong.

Skriveni krajevi

 • Kokoda Track - drevni studenac, koji vas vodi kroz Owen Stanley Range.
 • Louisiade Archipelago - skupina prekrasnih otočića koji su odlična lokacija za ronjenje.
 • Trobriand otoci - nazvani Otoci ljubavi.

Plan puta

 • Papua Nova Gvineja:

5 dana: Obilazak grada Port Moresby i razgledavanje znamenitosti i nacionalnog parka, obilazak grada Lae, rijeka Sepik i Brown, Rouna slapova i vulkana Tarvurvur. 7 dana: Obilazak grada Port Moresby i njegove znamenitosti te nacionalni parkovi, rijeke Sepik i Brown, Rouna slapova, vulkana Tarvurvur, gorja Agung i hrama Besakih.

Aktivnosti

 • U glavnom gradu Port Moresby možete:
 • biciklirati,
 • igrati golf,
 • plivati,
 • ronit,
 • ribarit,
 • planinarit,
 • kampirati.

Suho razdoblje u Papua Novoj Gvineji traje od svibnja do prosinca.

 • Izabrati možete jedan od brojnih izleta odnosno krstarenja oko otočića gdje ćete moći uživati u prirodnoj raznolikosti biljaka i životinja koji ovu državu čine očaravajućom.
 • North Star Krstarenja nude izlete po australijskoj obali, prekrasnim vodama Indonezije i Papue Nove Gvineje. Dnevne aktivnosti predstavljaju društvene igre i zabave na kruzeru, ronjenje, ribolov i šetnje po različitim gradovima.

Korisne informacije

Službeno ime: Neodvisna država Papua Nova Gvineja

Glavni grad: Port Moresby

Valuta: Kina (PGK)

Broj stanovnika: 7 milijuna

Međunarodni pozivni broj: 00 675

Vremenska zona: UTC + 10

Veličina države: 462.840 km²

Domena: .pg

El. napetost: 240V 50Hz

Nova Gvineja Više podataka na Wikipedia.hr

Karte i zemljopisne značajke

Otočje s više od 600 otoka koje predstavlja pravi svijet raznolikosti, s jedne strane otok krasi divljina, s druge moderni gradovi i uređeni botanički vrtovi … Sjeverna obala je strma i manje dostupna u odnosu na južnu, s iznimkom doline rijeke Sepik. Otoci Bismarck Arhipelag i sjeverni Salomonski otoci vulkanskog su izvora s izrazito rodnom zemljom. Velik dio područja Papue Nove Gvineje - visine oko 1000 m slabo je dostupno, poglavito zbog kišne šume.

Karte

Karta Predloga:Papua Nova Gvineja

Dinamična karta

Sljedeća destinacija